Kauçuk Ürün Özellikleri

Kauçuk Ürün Özellikleri

Kauçuk Ürün Özellikleri

NİTRİL : Nitril sentetik kauçuğu, sızdırmazlık uygulamalarının büyük bir kısmı için önerilir. Kullanılan standart karışım nitril karışımı olup birçok yağ, benzin, mazot ve grese karşı dayanıklıdır. 120°C’a kadar olan sıcaklıklarda kullanılmak için önerilir, özel nitril karışımları 150°C’a kadar çalışabilirler.

SİLİKON: —60°C ile 230°C da elastikiyetini korur. Dinamik uygulamalarda tavsiye edilmez. Oksitlenmiş yağlara, bazı hipoit ve E.P tipi yağlara dayanıklılığı azdır.

VİTON : —30°C ile 250°C sıcaklıklar arasında hemen hemen her tip gres yağ, ve solvente dayanıklıdır. Düşük gaz geçirgenliği istendiğinde ve vakum sistemlerindeçok iyi sonuç verir.

NEOPREN: —45°C ile 90°C arasında hava ve ozona, yaşlanmaya ve iklim etkilerine karşı çok daya­nıklıdır. Aleve karşı dirençlidYüksek anilin noktalı mineral yağlarda, silikon yağı, gres ve alkole dirençten iyidir. Aynı anda yağa ve atmosferik şartlara dayanıklılık istenen yerlerde kullanılır.

KAUÇUK NEDİR?

Kauçuk, bazı tropikal bitkilerin özsuyundan ya da petrol ve doğal gazdan imal edilen esnek bir madde. Ağaçların özsuyundan üretilene doğal kauçuk, petrol ürünlerinden üretilene sentetik kauçuk denir. Her iki tür de çok yönlü maddelerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir